hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hindistan'dan çip üretiminde liderlik atağı!

    Hindistandan çip üretiminde liderlik atağı
    expand

    Hindistan, çip endüstrisinde daha da büyümek ve küresel şirketlerin güvenini kazanmak için çekişmeli bir ortam yaratıyor. Asya'nın yükselen ülkesi, önümüzdeki beş yıl içinde dünyanın ilk beş yarı iletken üreticisi arasında yer almak istiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hindistan Elektronik ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Ashwini Vaishnaw, ülkenin önümüzdeki beş yıl içinde dünyanın ilk beş yarı iletken üreticisi arasında yer almayı hedeflediğini söyledi. Vaishnaw, çip endüstrisini karmaşık bir pazar olarak nitelendirerek, Hindistan'ın güvenilir bir değer zinciri ortağı olarak kendisini elektronik cihaz üreticileri için bir seçenek olarak gördüğünü belirtti.

    Hindistan'ın yarı iletken üretimi konusunda büyüme potansiyeli olduğu ve küresel sektörün güvenini kazandığına inanıldığına dikkat çeken Vaishnaw, Hindistan'ın geniş bir yetenek havuzuna sahip olduğunu ve üretim kapasitesini artırma odaklı olduğunu vurguladı.

    Hindistan'ın çip endüstrisine yönelik potansiyelini fark eden şirketler arasında Apple tedarikçisi Foxconn da yer almakta. Hindistan'ın yarı iletken üretimine olan yatırım talepleri de toplamda 21 milyar doları aşıyor.

    Kaynak: CNBC

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow