hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hollanda'da yükselen enflasyon ve enerji maliyetleri arasında iflaslar artıyor

    Hollandada yükselen enflasyon ve enerji maliyetleri arasında iflaslar artıyor
    expand

    Euro Bölgesi'nin en büyük beşinci ekonomisi Hollanda'daki iflas sayısı 2023'ün ilk çeyreğinde iki kattan fazla arttı. Veriler, iflas eden kafe ve restoranların sayısının neredeyse üç katına çıktığını gösterdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hollanda'da kafeler, restoranlar, perakende mağazaları ve çevrimiçi perakendeciler iflas dalgasıyla sarsıldı. Veriler, iflas eden kafe ve restoranların sayısının neredeyse 54'e  çıkarak üç katına ulaştığını gösterdi.

    NL Times portalının Faillissements Dossier verilerine dayandırdığı haberine göre, ülkede Ocak'tan Mart'a kadar yaklaşık 781 şirket ve kurumun iflas ettiği bildirildi, bu sayı bir yıl öncesine kıyasla 506 idi.

    Rapor, Euro Bölgesi'nin en büyük beşinci ekonomisinde artan iflas sayısını enerji fiyatlarındaki keskin artışa ve yüksek enflasyon seviyelerine bağladı.

    Hollanda İstatistik Kurumu (CBS) geçen ay enflasyon tahminlerini iyileştirmek için tüketiciler tarafından ödenen enerji fiyatlarını ölçme şeklini değiştireceğini söyledi. CBS'ye göre, tüketiciler için gerçek maliyetleri belirlemek için enerji tedarikçilerinden gelen işlem verilerini kullanmaya başlayacak.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow