hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    HSBC'den dikkat çeken Türkiye ve enflasyon analizi

    HSBCden dikkat çeken Türkiye ve enflasyon analizi
    expand

    HSBC CEEMEA Ekonomisti Melis Metiner'in hazırladığı raporda Türkiye ve 2024 yılına ilişkin dikkat çeken ifadelere yer verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HSBC CEEMEA Ekonomisti Melis Metiner'in hazırladığı raporda "son görüşmelerimiz baz alındığında Türkiye'ye ilişkin yatırımcı duyarlılığı geçtiğimiz birkaç yıl öncesine kıyasla daha olumlu. Portföy akışlarındaki son ivmelenme de bunun bir kanıtı." değerlendirmesini yaptı.

    2024 SONU ENFLASYON TAHMİNİ YÜZDE 48

    Politika yapıcıların ekonomiyi daha sürdürülebilir patikaya döndürmeyi başardığı konusunda uzlaşı olduğu belirtilerek "Bazı yatırımcılar, enflasyon görünümünün daha fazla sıkılaştırmayı gerektiğini belirtse de son düzenleyici önlemler ve politika yapıcıların iletişimindeki netliğin tahminlerinin üzerinde olduğu görüşünde." ifadesine yer verildi.

    HSBC, enflasyonun Mayıs ayında yüzde 75 ile zirve yapacağını belirtirken 2024 sonu enflasyon tahminlerinin yüzde 48 olduğu görüşünü yineledi.

    "TL'NİN DENGELİ SEYRİ..."

    Cari açığın bu yıl 30 milyar dolar civarında olabileceği belirtilirken TL'deki stabilizasyon ve merkez bankası rezervlerindeki iyileşmenin dış dinamikler konusunda yatırımcıları rahatlattığı ifade edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TCMB'nin Mart ayındaki 500 baz puanlık faiz artışının büyük oranda TL'deki zayıflıktan kaynaklandığı belirtilen raporda "Enflasyonist baskıların yüksek kaldığı ancak TL'nin dengeli seyrettiği bir ortamda TCMB'nin beklemede kalacağını düşünüyoruz." ifadesine yer verildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow