hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İBB bursunun ikinci taksiti ne zaman yatacak? İBB 2.taksit burs ödemesi tarihi 2024!

    İBB bursunun ikinci taksiti ne zaman yatacak İBB 2.taksit burs ödemesi tarihi 2024
    expand

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 'İBB Genç Üniversiteli Eğitim Yardımı' adıyla İstanbullu lisans ve ön lisans öğrencilerine burs desteği 2.taksit ödemesi gündemde yer alıyor. 2024 eğitim yılı başvuru sonuçları geçtiğimiz haftalarda açıklanmış ve ardından ilk taksit burs ödemesi 20 Aralık'ta yapılmıştı. Peki, İBB bursunun ikinci taksiti ne zaman yatacak? İşte detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İBB tarafından, 2023-2024 eğitim öğretim yılında binlerce öğrencinin faydalandığı burs sonuçlarını açıkladı ve ilk taksit ödemeleri gerçekleştirildi. Öğrencilere üç parça halinde ödenen bursun ilk ödemesinden sonra gözler ikinci taksit ödemelerine çevrildi. İstanbul okuyan ve burs almaya hak kazanan öğrenciler, 2. taksit ödemeleri için tarih bilgisi sorguluyor. 

    İKİNCİ TAKSİT ÖDEMESİ NE ZAMAN?

    İBB bursunun ikinci taksit ödemesi için tarih bilgisi henüz net değil. Ödemeler başlayınca hak sahibi öğrenciler, İBB Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından SMS ile bilgilendirilecek. İBB Genç Üniversiteli Eğitim Yardımı kapsamında öğrencilere 2.500 TL + 2.500 TL + 2.500 TL olmak üzere 3 taksit halinde ödeme yapılacak. Böylelikle öğrencilere toplamda 7 bin 500 TL ödeme yapılmış olacak. Burs ödemeleri, öğrencilerin başvuru esnasında verdikleri hesaplara yatırılıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow