hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İflasın kıyısına gelmişti... ABD'li banka acı reçeteyi kabul etti

    İflasın kıyısına gelmişti... ABDli banka acı reçeteyi kabul etti
    expand

    Bu ayın başlarında kargaşaya sürüklenen bölgesel ABD'li borç verenlerden PacWest Bancorp, likiditeyi artırma planının bir parçası olarak 74 gayrimenkul inşaat kredisinden oluşan 2,6 milyar dolarlık bir portföyü satmayı kabul ettiğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'li Pacific Western Bankası (PacWest Bancorp) yapılan açıklamada, yaklaşık 2,4 milyar dolarlık kredilerini Kennedy-Wilson Holding'e indirimli fiyattan satacağını bildirdi. Alıcı ayrıca gelecekteki yaklaşık 2,7 milyar dolarlık tüm finansman yükümlülüklerini üstlenecek.

    Beverly Hills merkezli PacWest ayrıca, belirli onayları alması halinde Kennedy-Wilson'a altı kredi daha satacağını söyledi.

    İşlemin bu yılın ikinci çeyreğinde ve üçüncü çeyreğinin başlarında dilimler halinde kapanması bekleniyor. Krediler, ortalama yüzde 8,4 ile değişken faiz oranlarına sahip.

    Silicon Valley Bank ve diğer birkaç bölgesel kredi kuruluşunun iflas etmesi, ABD'deki benzer firmaları tedirgin etti ve  PacWest'in hisseleri müşteriler daha yüksek getirili alternatifler ararken emlak kredisi ve batan mevduatlar arasında 7 Mart'tan bu yana neredeyse yüzde 80 oranında düşmesine neden oldu.

    PacWest, potansiyel yatırımcılarla görüşmelerde bulunduğunu ve bu ayın başlarında mali durumunu desteklemek için varlıklarını satacağını duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bankanın hisseleri New York'ta piyasa öncesi işlemlerde yüzde 6,1'e varan bir artışla 6,08 dolara yükseldi ve Türkiye saatiyle 14:01 itibarıyla 5,95 dolardan işlem görüyordu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow