İGA'dan 665 milyon euroluk yatırım planı

İGA Havalimanı CEO’su Selahattin Bilgen, İGA'nın özel jet terminali ve güneş enerjisi santrali için 665 milyon euroluk yatırım yapacağını açıkladı.
İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA Havalimanı İşletmeleri A.Ş. özel jet terminali ve havalimanının enerjisini sağlayacak güneş enerjisi santrali için 665 milyon euro yatırım yapacak.
Bloomberg’e Londra’da konuşan İGA Havalimanı CEO’su Selahattin Bilgen Türkiye’deki yüksek borçlanma maliyetleri göz önünde bulundurulduğunda yatırımı kendi kaynaklarından yapmayı planladıklarını bildirdi.
Bilgen İstanbul Havalimanı’ndaki üç piste ek olarak bir pistin inşasına başladıklarını, mevcut iki yedek piste bir yedek pist ekleyeceklerini belirtti. Bilgen IGA’nın yolcu sayısının bu yıl %12 civarında artışla yaklaşık 85 milyona ulaşmasını bekliyor.
İstanbul Havalimanı yolcu sayısı bakımından Londra Heathrow Havalimanı’nın ardından Avrupa’da ikinci sırada bulunuyor. Bilgen önümüzdeki iki yılda İGA’nın Heathrow’u yolcu sayısında geçmesini beklediklerini dile getirdi. 90 milyon yolcuyu ağırlamak üzere inşa edilen mevcut terminal Bilgen’e göre 120 milyon yolcuya hizmet vermek için konfigüre edilebilecek durumda. İGA imtiyaz sözleşmesinin sona ereceği 2043’e kadar altı ana pist ile 200 milyon yolcuya hizmet vermeyi bekliyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Orta Doğu'daki tansiyon sonrası kritik viraj: Bankalardan yeni hamle!
Orta Doğu'da tansiyon yüksek: İlk günden bu zamana neler yaşandı? İşte savaşın ekonomi haritası!
Samsun Kültür Yolu Festivali: 400’ü aşkın etkinlikte kültür ve sanat rüzgarı
Merkez Bankası faiz kararı sonrası 750 bin TL’nin 1 aylık getirisi ne oldu?
SON DAKİKA EMEKLİ HABERİ | Kimler 5 Yıl daha erken emekli olabilir? SGK’nın az bilinen fırsatları!