hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İlk kez konuştu: Geçen ay göreve gelen Fed üyesinden şahin açıklama

    İlk kez konuştu: Geçen ay göreve gelen Fed üyesinden şahin açıklama
    expand

    Geçen ay göreve gelmesinden bu yana yaptığı ilk halka açık konuşmasında Chicago Fed Başkanı Goolsbee, piyasa tepkisine çok fazla güvenmenin hata olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Chicago Fed Bankası Başkanı Austan Goolsbee, merkez bankacılarının gelen verilerden öğrendiklerini reel ekonomiden derlenen ipuçlarıyla artırmaları ve finansal piyasalara çok fazla ağırlık vermekten kaçınmaları gerektiğini söyledi.

    Geçen ay göreve gelmesinden bu yana yaptığı ilk halka açık konuşmasında Goolsbee, ekonomik veriler gecikmeli olarak geldiğinden, yatırımcıların gelen haberlere anlık tepkisine güvenmenin cazip olduğunu kabul ederken "Ancak politika yapıcıların piyasa tepkilerine çok fazla güvenmeleri bir tehlike ve hatadır. İşimiz nihai olarak reel ekonomide olanlarla değerlendiriliyor." dedi.

    Indiana, Goshen'deki Ivy Tech Community College'da düzenlenen bir etkinlik için hazırlanan konuşmasında, sıçrayan verilerin ekonomide neler olup bittiğini görmeyi zorlaştırabileceğini söyledi.

    Bu yılki politika belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'nde seçmen olan Goolsbee, konuşma metninde para politikasına değinmedi.

    Goolsbee, "Dolayısıyla, bu geleneksel verileri reel ekonomiden elde edilen gözlemlerle desteklemek önemlidir. Bu, özellikle pandemi zamanlarının çoğunda olduğu gibi, her şey tuhaf ve havada olduğunda geçerlidir." dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow