hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İlk kripto parayı kim ne zaman buldu? Bitcoin madenciliği nasıl yapılır?

    İlk kripto parayı kim ne zaman buldu Bitcoin madenciliği nasıl yapılır
    expand

    Kripto para konusu son dönemde sıkça gündeme geliyor. Birçok insan kripto paranın ne olduğunu ve tarihçesini araştırıyor. Kripto para ile madencilik kavramı da ön plana çıkıyor. İlk kripto parayı kim ne zaman buldu sorusu ve Bitcoin madenciliği nasıl yapılır sorusu gündemde. Kripto para denilince Satoshi Nakamoto adı akıllara geliyor. İşte kripto para ve bitcoin madenciliği ile ilgili bilgiler...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kripto paraların ve bitcoin madenciliğin tarihçesi araştırılıyor. İlk kripto parayı kimin bulduğu merak ediliyor. İşte kripto parayı ilk bulan kişinin adı...

    İlk kripto parayı kim buldu?


    İlk kripto parayı 2009 yılında Satoshi Nakamoto bulmuştur. Nakamoto tarafından oluşturulan Bitcoin, ilk merkeziyetsiz kripto paradır. O zamandan beri birçok farklı kripto para ortaya çıkmıştır.

    Bitcoin madenciliği nasıl yapılır? 

    Kripto para madenciliği çeşitli yollarla yapılır. Karlılık, maliyet ve zorluk kriterlerine göre yöntemler ayrılır. Bitcoin madenciliği denilince akıllara ASIC Madenciliği, GPU Madenciliği, CPU Madenciliği ve Bulut Madenciliği gelir.

    A‌‌SIC madenciliğinin bir diğer adı Uygulamaya Özel Entegre Devrelerdir. ASIC içlerindeki yazılımlar aracılığıyla kripto para madenciliği gerçekleştirilir.

    ‌GPU Madenciliği ise bilgisayarların ekran kartlarının işlemcileri olarak tanımlanır. Bu sistemde ekran kartlarının işlemcileri hesaplama yapılır. 

    ‌CPU Madenciliği ise merkezi işlem birimi olarak tanımlanır. Evlerde kullanılan bilgisayarlar aracılığıyla madencilik gerçekleştirilir. Performansı düşük olarak bilinir. 

    Bulut Madenciliği ise yeterli zamanı, birikimi olmayanlar için sunulan bir alternatiftir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow