hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    IMF Başkanından 6 Şubat depremleri mesajı

    IMF Başkanından 6 Şubat depremleri mesajı
    expand

    IMF Başkanı Georgieva, asrın felaketi olarak anılan 6 Şubat depremlerini Covid-19 salgını ve Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı ile birlikte sıralayarak ”şoklara daha yatkın bir dünyada yaşadığımız için düşünülemez olanı düşünmemiz gerektiğini" ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tüm dünya, üzerinden 9 gün geçen Kahramanmaraş depremlerinin ardından gelişmeleri takip etmeyi sürdürüyor. IMF Başkanı Kristalina Georgieva da Türkiye'yi 6 Şubat günü peş peşe vuran 7.7'lik ve 7.6'lık depremleri değerlendirdi.

    IMF Başkanı Kristalina Georgieva, Covid-19 salgını, Ukrayna’daki savaş ve Türkiye ile Suriye’yi etkileyen son depremlerden etkilenen ”şoklara daha yatkın bir dünyada” yaşadığımız için “düşünülmez olanı düşünmemiz” gerektiği konusunda uyardı.

    “Bizi en çok endişelendiren şey beklenmedik olanlar” diyerek depremi vurgulayan Georgieva, CNBC’den Hadley Gamble’ın ev sahipliğinde düzenlenen bir Dünya Hükümeti Zirvesi panelinde konuştu. Kristalina Georgieva “Hepimiz çok daha çevik ve her düzeyde dayanıklılık oluşturmaya yönelik çok daha odaklı olmak için zihniyetimizi değiştirmeliyiz, böylece şoklarla daha iyi başa çıkabiliriz.” dedi.

    Georgieva, konuşmasının önemli bir bölümünü Ukrayna'daki savaşa ve 6 Şubat depremlerine ayırdı. IMF Başkanı, toplumlarda eşit fırsatlara ve eğitim, sağlık ile sosyal korumadan yararlanması gereken insanlarda hassasiyete dikkat çekerken "IMF’nin Ukrayna’daki savaşta “dengeleyici bir rol” oynaması gerektiğini ve ülkenin bu yıl işleyebilmesi için 40 ila 48 milyar dolara ihtiyacı olduğunu" söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow