hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    IMF Başkanı'ndan Ukrayna'ya fon açıklaması

    IMF Başkanından Ukraynaya fon açıklaması
    expand

    IMF Başkanı Kristalina Georgieva Ukrayna için tam teşekküllü bir destek programının sadece “haftalar uzakta” olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IMF İdari Direktörü Kristalina Georgieva, IMF’nin Ukrayna için tam teşekküllü bir destek programını tamamlamasına haftalar kaldığını söyledi.

    Georgieva CNBC’ye verdiği demeçte, “Bu olağanüstü savaş koşullarında zaman Ukrayna’nın dostu değil. Birkaç haftadan bahsediyoruz, çok uzun bir zaman diliminden değil,” dedi.

    Georgieva, Münih Güvenlik Konferansı’nda CNBC’den Hadley Gamble’a konuştu. Georgieva, “Ukrayna’nın bu çok kritik zamanda IMF’ye ihtiyacı var” dedi.

    Georgieva, ihtilafın ortasında Ukrayna ekonomisini desteklemenin yanı sıra, reformların Ukrayna’nın sonunda AB’ye katılma çabalarını “hızlandırmasına” da yardımcı olacağını söyledi.

    Avrupa Parlamentosu, 23 Haziran 2022′de Ukrayna’ya AB üyeliği için derhal aday statüsü verilmesi çağrısında bulunan bir kararı kabul etti. Avrupa Konseyi, aynı gün ülkeye AB’ye aday üyelik statüsü verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Georgieva Cumartesi günü yaptığı açıklamada, “Ukrayna’nın Avrupa Birliği’ne katılma arzusunu çalışmalarımızda bir öncelik haline getiriyoruz” dedi.

    Bu, IMF’nin Cuma günü Ukrayna makamlarıyla personel düzeyinde bir anlaşmaya vardığını ve Kiev’in ekonomisini destekleyecek ve Avrupa Birliği’ne katılım hedefini ilerletecek tam bir kredi programı müzakerelerinin yolunu açtığını söylemesinden saatler sonra geldi. Plan şimdi IMF yönetiminin onayına tabi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow