hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    IMF toplantısı için ABD'de bulunan Mehmet Şimşek 'aile fotoğrafı'nda

    IMF toplantısı için ABDde bulunan Mehmet Şimşek aile fotoğrafında
    expand
    KAYNAKAA

    Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında ABD'nin başkenti Washington'da bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “G20 Aile Fotoğrafı” çekimine katıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Başbakan Yardımcısı Şimşek, üye ülkelerin bakanlarını ve merkez bankası başkanlarını bir araya getiren G20 Oturumunu takip eden çekimler öncesinde İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda ve yanındaki diğer katılımcılarla bir süre sohbet etti.

    Bakan Şimşek, ABD'li iş insanlarına Türkiye ekonomisini anlattı

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın da yer aldığı çekimler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın ilk G20 Aile Fotoğrafı olarak kayıtlara geçti.

    Gün içinde uluslararası kuruluşların yöneticileri, mevkidaşları ve iş dünyası temsilcileriyle bir dizi toplantıya katılacak ve ikili görüşmeler gerçekleştirecek Şimşek'in temaslarını tamamladıktan sonra yarın yurda dönmesi bekleniyor.

    Başbakan Yardımcısı Şimşek dün de Ticaret Odası ve Turkish Heritage Organization iş birliğinde düzenlenen etkinlikte Amerikalı iş insanları ve sivil toplum liderleriyle bir araya gelmişti. Şimşek, cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin erkene alınmasının ekonomi için yararlı olduğunu belirterek, "Seçimleri öne almanın, Türkiye'nin beklentilerini iyileştirdiğini düşünüyorum çünkü bu şekilde çok daha hızlı olacak seçimlerden sonra ikinci ve üçüncü nesil reformlara odaklanabileceğimiz beş yıllık yeni bir dönem başlayacak" demişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow