hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    IMF Türkiye için büyüme tahminini yükseltti

    IMF Türkiye için büyüme tahminini yükseltti
    expand

    IMF, Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'na göre Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 3,1 ve gelecek yıl yüzde 3,2 büyümesi beklendiğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye ekonomisinin bu yıla dair büyüme tahminini yükseltti. Raporda, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 3,1 ve gelecek yıl yüzde 3,2 büyümesinin beklendiği belirtildi.

    IMF, geçen yılki tahminlerinde Türkiye'nin 2024'te yüzde 3 ve 2025'te yüzde 3,2 büyüyeceğini öngörmüştü.

    MF Baş Ekonomisti Pierre Olivier-Gourinchas, 30 Ocak'ta Johannesburg'da düzenlediği basın toplantısında, küresel ekonominin, enflasyonun istikrarlı bir şekilde düşmesi ve büyümenin devam etmesiyle birlikte yumuşak inişe doğru son inişe başladığını duyurdu.

    IMF, Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'na göre enflasyon düşerken dünyanın 2024'te yumuşak bir iniş yaparak resesyonun üstesinden gelmesini bekliyor.

    Merkez bankalarının dünya çapında ekonomileri soğutmak için kullanılan yüksek faiz oranlarını gevşetmeye başlamasıyla ABD, Çin ve gelişmekte olan büyük piyasaların daha yüksek büyüme kaydetmesi bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IMF, yeni dünya ekonomik görünümü raporunda, küresel ekonominin bu yıl 2023'te olduğu gibi yüzde 3,1 büyüyeceğini, ardından 2025'te yüzde 3,2 oranında mütevazı bir artış göstereceğini tahmin ettiğini bildirdi.

    IMF baş ekonomisti Pierre-Olivier Gourinchas bir röportajda "Enflasyonun beklenenden daha hızlı düştüğünü görüyoruz" dedi.

    Kaynak: CNN Türk Finans

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow