hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    IMF'den BOJ'a para politikası tavsiyesi

    IMFden BOJa para politikası tavsiyesi
    expand

    IMF Baş Ekonomisti Gourinchias, BOJ'un ultra gevşek para politikasını devam ettirmesini istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IMF Baş Ekonomisti Pierre-Olivier Gourinchas, enflasyon beklentilerinin yüzde 2 hedefine yerleşmelerinin zaman alacağını işaret ederek Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) ultra gevşek para politikasını sürdürmesinin önemini vurguladı.

    Gourinchas, Reuters'a verdiği röportajda, Japonya'nın çekirdek tüketici enflasyonunun Nisan ayında yüzde 3,4'e yükseldiğini ve BOJ'un hedefinin üzerine çıktığını kabul etmekle birlikte, erken sıkılaştırmaya karşı uyarıda bulunarak, halkın Japonya'nın deflasyona geri dönmeyeceğine ikna edilmesi gerektiğini belirtti.

    Bununla birlikte BOJ'un tetikte olması gerektiğinin de altını çizen Gourinchas, enflasyonun uzun süre yüksek seyretmesi durumunda BOJ'un politikayı sıkılaştırmaya hazır olmalarının önemini vurguladı.

    IMF Başekonomisti ayrıca, Japonya'da çekirdek enflasyonun yüzde 2'nin üzerinde seyretmesi ve ücretlerin yükselmeye başlaması gibi fırsatların olduğunu belirtti. Ancak, halkın güvenini kazanma sürecinin zaman alacağını da ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gourinchas, enflasyonun yüksek seviyelerde kalma olasılığı göz önüne alındığında BOJ'un enflasyon risklerine karşı hazırlıklı olmasını önerdi. Uzun vadeli getiri eğrisi kontrolünü (YCC) sürdürmekle birlikte para politikasını sıkılaştırmanın zorluklarını da kabul eden Gourinchas, güvenli bir yaklaşım olarak uzun vadeli getiri kontrolünden uzaklaşmayı önerdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow