hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    IMF'den kritik Türkiye açıklaması

    IMFden kritik Türkiye açıklaması
    expand

    Türkiye, IMF'in yeni 'Mali Şeffaflık Yönetmeliği'ne uyumda ciddi ilerleme sağladı. Fon tarafından yapılan açıklamada, 36 prensibin 6'sına ileri seviye uyum gösterildiği kaydedildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IMF, Türkiye'nin uyguladığı reformlarla IMF'in yeni Mali Şeffaflık Yönetmeliği'nin 36 prensibine uyumda ciddi ilerleme sağladığını bildirdi. IMF, 26 Mayıs-9 Haziran 2015 tarihleri arasında Hazine Müsteşarlığı'nın talebi ile Ankara'ya gerçekleştirilen ziyarette elde edilen verilerle Türkiye için "Mali Şeffaflık Değerlendirmesi" raporu yayınladı.

    Türkiye'nin son 15 yılda mali şeffaflık uygulamalarını güçlendirecek kayda değer adımlar attığını belirten IMF, mali raporların daha geniş kapsamlı, detaylı ve güvenilir hale geldiğini, mali tahminler ve bütçelerin daha performans odaklı ve ileriye dönük hazırlandığını ve mali risk yönetiminin dramatik şekilde ilerleme gösterdiğini vurguladı.

    IMF yaptığı değerlendirmede, yeni Mali Şeffaflık Yönetmeliği'nin 36 maddesinden 10'una Türiye'nin temel seviyede, 13'üne iyi seviyede ve 6'sına ileri seviyede uyum gösterdiğini ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow