hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İngiliz Bankadan çarpıcı tahmin! Piyasalara dolar yağacak

    İngiliz Bankadan çarpıcı tahmin Piyasalara dolar yağacak
    expand

    Barclays, yatırımcıların repo ve bono gibi en güvenli devlet para fonlarına 1,5 trilyon dolar akıtacağını öngördüğünü açıkladı. İngiliz bankasına göre, gelecek yıl bakiyeler keskin şekilde artacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Barclays'e göre, en güvenli para piyasası yatırım fonlarına nakit akışı dalgası daha yeni başladı ve önümüzdeki yıl 1,5 trilyon dolar daha girecek.

    Hazine bonoları ve geri alım anlaşmaları gibi neredeyse hiç kredi riski taşımayan menkul kıymetlere yatırım yapan, yalnızca devlete ait para fonlarının kasaları, geçen ay bir bankacılık sektörü krizi korkusunun patlak vermesinden bu yana şişti.

    Bloomberg'de yer alan habere göre, Barclays, bankalardan sürekli bir çıkış ve daha riskli borç alabilen birincil fonlardan rotasyonun, yatırımcıların daha yüksek getiri ve daha fazla güvenlik arayışına girmesiyle bu eğilimi yalnızca daha da artıracağını söylüyor.

    Barclays para piyasası stratejisti Joseph Abate tarafından kaleme alınan müşterilere yönelik bir notta, "Gelecek yıl para fonu bakiyelerinin keskin bir şekilde artmasını bekliyoruz." dedi. Abate şu ifadeleri kullandı:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Daha geniş banka ödeme gücüne ilişkin endişeler azalıyor gibi görünse de, bu mevduat tabanının dikkatini çekmiş görünüyorlar. Kurumsal yatırımcılar, banka mevduatlarını 250.000 dolarlık sigorta sınırının üzerinde tutarak teminatsız banka riskini üstlendikleri için çok fazla tazminat alamadıklarını fark ettiler.”

    Tüm para piyasası fonlarına park edilen para miktarı, bankacılık endişelerinin küresel piyasalardaki istikrarsızlığı ve cazip faiz oranlarının yatırımcıları cezbetmesiyle geçen ay yeni bir rekora tırmandı.

    Investment Company Institute'den alınan verilere göre, nakit yığınları üç haftada yaklaşık 304 milyar dolar artarak toplam varlıklarını 29 Mart itibarıyla 5,2 trilyon dolara çıkardı.

    Silicon Valley Bank ve diğer iki bölgesel bankanın çöküşünün ardından daha fazla kaçış korkusuyla bankalardan çıkışın yanı sıra, yatırımcılar mevduat hesaplarından nakit çekti çünkü bu oranlardaki artışlar para fonlarının getirilerini takip etti.

    Abate'e göre, "Fed'in programına ne kadar gireceği, bono ve özel sektör repo gibi alternatiflerin mevcudiyetine ve ayrıca fon yöneticilerinin portföy ağırlıklı ortalama vadelerini uzatma isteklerine bağlı."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow