hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İngilizler ekonominin kötü gidişinden Brexit'i sorumlu tutuyor

    İngilizler ekonominin kötü gidişinden Brexiti sorumlu tutuyor
    expand

    İngiltere'de yayımlanan bir anket, yüzde 61'lik bir kesimin AB'den ayrılmanın ülkeyi daha fakir hale getirdiğini düşündüğünü ortaya koydu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni bir ankete göre, İngilizlerin neredeyse üçte ikisi Brexit'in ekonomiye zarar verdiğine inanıyor.

    Independent tarafından yaptırılan ve yayınlanan bir ankete göre katılanların yüzde 61'i ülkenin 2020'nin sonlarında Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasından bu yana ekonomisinin kötüleştiğini düşünüyor. Buna karşılık sadece yüzde 13'ü Brexit'in durumu daha iyi hale getirdiğini söylüyor.

    Ayrıca, yanıt verenlerin yüzde 55'i AB'den ayrılmanın çeşitli malları daha az erişilebilir hale getirdiğini söylerken, yalnızca yüzde 14 aksini iddia ediyor.

    Ankete katılanların toplam yüzde 47'si, Brexit nedeniyle mali durumlarının kötüye gittiğini düşünürken, yüzde 13'ü şimdi daha iyi durumda olduklarını düşünüyor.

    Yine yüzde 47'lik bir kesim Brexit'in İngiltere'nin küresel etkisini azalttığına inanıyor ve yüzde 16'sı ülkenin küresel konumunun güçlendiğini savunuyor. Yüzde 53'lük bir kesim Brexit'in İngiltere ile AB arasındaki bağları bozduğunu söylerken, yüzde 13'lük bir kesim bunun tersine inanıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anketin sonuçları hakkında yorum yapan Savanta direktörü Chris Hopkins, "Brexit'in özellikle iyi gitmediğine dair güçlü bir algı var." dedi.

    Geçen hafta, İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Komitesi'nin harici bir üyesi olan Jonathan Haskel tarafından yapılan bir araştırma, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararının kendisine 29 milyar sterlin (34,9 milyar dolar) iş yatırımı kaybına mal olduğunu ortaya koymuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow