hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İngiltere Maliye Bakanlığı'ndan kararlılık vurgusu: "Mali disipline bağlıyız"

    İngiltere Maliye Bakanlığından kararlılık vurgusu: Mali disipline bağlıyız
    expand

    İngiltere Maliye Bakanı Kwarteng, bankacılara mali disipline bağlı olduklarını söyledi. Bakanlık bir yazılı açıklama yaparak eleştirilen vergi paketinde kararlılığın altı çizildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiltere Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng'in bugün yatırım bankalarının yöneticileri ile yaptığı toplantıda, İngiliz hükümetinin mali disipline bağlı olduğunu söylediği belirtildi.

    Maliye Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Bakan Kwarteng bugün yaptığı toplantıda hükümetin mali disipline açık bağlılığının altını çizdi. 23 Kasım'da açıklayacağı Orta Vadeli Mali Plan öncesinde İngiltere Merkez Bankası Başkanı ve Bütçe Sorumluluk Ofisi (OBR) ile yakın şekilde çalışmakta olduğunu tekrarladı" denildi.

    Açıklamada, Başbakan Kwarteng'in toplantıya katılanlar ile Cuma günü açıkladığı Büyüme Planı'nın vergi indirimleri ve reformlar yolu ile ekonominin arz tarafını nasıl büyüteceğini tartıştığı, bu planın büyük fırsatlar sunulmasına ve enflasyonun düşürülmesine yardım edeceğini ele aldığı da belirtildi.

    Yapılan açıklamada piyasalarda yaşanan kargaşaya ve BoE'nin tahvil piyasasına sürpriz müdahalesine ilişkin bir ifadeye yer verilmedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow