hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İngiltere Merkez Bankası borç verenlere yönelik kuralları gevşetecek

    İngiltere Merkez Bankası borç verenlere yönelik kuralları gevşetecek
    expand

    İngiltere Merkez Bankası, borç verenlerin banka tamponlarını artırma planlarının küçük işletmeleri boğacağı ve ekonomiye zarar vereceği konusunda uyardı. Banka, İngiltere'nin rekabet gücünü artırmak için borç verenlere yönelik kuralları gevşetecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiltere Merkez Bankası, İngiltere'nin rekabet gücünü artırmak için borç verenlere yönelik kuralları gevşetecek.

    İngiliz basınına göre, banka, borç verenlerin banka tamponlarını artırma planlarının küçük işletmeleri boğacağı ve ekonomiye zarar vereceği konusunda uyarmasının ardından, kriz sonrası kural kitabındaki değişiklikleri yumuşatmaya hazırlanıyor.

    İhtiyati Düzenleme Otoritesi (PRA), Kasım ayında, İngiltere'nin kuralları katı bir şekilde benimsemesi nedeniyle İngiliz borç verenlerin AB rakiplerinden milyarlarca sterlin daha fazla tutmak zorunda kalacaklarını öne süren bir istişare yayınladı.

    PRA hala sağlam bir uygulama konusunda ısrar etse de, düzenleyiciler küçük işletme kredilerinde mevcut çerçeveden geçiş dönemini içeren bir "orta yol" arıyorlar.

    Ayrıca, mevcut kredi düzenlemelerini tarihsel olarak tahsis etmeyi ve cadde bankalarının ekonomiyi canlandırmak için kullanacakları bilançolarda daha az para bağlayacağını söyledikleri riske karşı sağduyulu bir yaklaşım benimsemeyi düşünüyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow