hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İngiltere Ocak ayında beklenenden fazla büyüdü

    İngiltere Ocak ayında beklenenden fazla büyüdü
    expand

    İngiltere Merkez Bankası ve ekonomi yetkilileri 2023′ün ilk çeyreğinden itibaren beş çeyreklik bir resesyon öngörürken ülkenin Ocak ayı büyümesi yüzde 0,3 ile beklentileri aştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiltere ekonomisi açıklanan resmi rakamlara göre Ocak ayında yüzde 0,3 büyüyerek beklentileri aştı. Ekonomistler, GSYİH’da aylık yüzde 0,1′lik bir artış öngörörüyorlardı.

    Birleşik Krallık Ulusal İstatistik Ofisi /ONS) aylık büyümenin şu anda pandemi öncesi seviyelerin yüzde 0,2 altında olduğunun tahmin edildiğini söyledi.

    Birleşik Krallık ekonomisi , 2022′nin son çeyreğinde, büyüme göstermeyerek genellikle iki çeyrek negatif büyüme olarak tanımlanan bir durgunluğu kıl payı atlatmıştı.

    Birleşik Krallık, G-7 (Yedi Grup) büyük ekonomilerinde Covid-19 salgını sırasında kaybettiği üretimini henüz tam olarak toparlayamayan tek ülke olmaya devam ediyor.

    Hem İngiltere Merkez Bankası hem de Bütçe Sorumluluğu Ofisi, 2023′ün ilk çeyreğinden itibaren beş çeyreklik bir resesyon öngörüyor, ancak veriler şu ana kadar beklentileri aştı.

    Beklenenden daha iyi olan Ocak ayı verisine rağmen, ekonomistler, yüksek enflasyonun hanehalkı gelirlerini ve iş faaliyetlerini etkilediği için, faaliyetlerin aşağı yönlü bir yörüngede olduğuna inanıyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow