hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İngiltere salgından bu yana en sert üretim düşüşüyle ​​​​karşı karşıya

    İngiltere salgından bu yana en sert üretim düşüşüyle ​​​​karşı karşıya
    expand

    Lloyds Bank raporuna göre, İngiltere ekonomisindeki gerileme endüstride rekor sayıda sektörü etkiledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lloyds Bank verilerine göre, Birleşik Krallık'taki ekonomik çıktı, ülke çapında uygulanan karantinaların Covid-19 salgını sırasında ekonominin bazı kısımlarını kapatmasından bu yana en düşük seviyesine geriledi.

    Ekim ayında, UK Sector Tracker tarafından izlenen İngiliz ekonomisinin kilit alanlarında, mal ve hizmetlere yönelik azalan talep nedeniyle üretimde düşüş görüldü. İmalat, hizmetler ve inşaat sektörlerindeki 14 sektörden on ikisi, Eylül ayındaki dokuz sektöre göre geçen ay üretimde düşüş yaşadı.

    Verilere göre, yeni siparişlerde düşüş kaydeden sektör sayısı, Mayıs 2020'deki ilk sokağa çıkma yasağından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

    Kimya sektörü, 29,5'lik bir endeksle en zayıf performansı gördü ve 50,0'ın üzerinde bir izleyici okuması genişlemeye işaret ediyor. Bunu 31,1 ile metaller ve madencilik, 38,4 ile ev ürünleri izledi.

    Temmuz ayından bu yana, Lloyds Bank tarafından izlenen Birleşik Krallık sektörlerinin yarısından fazlası, sürekli olarak üretim ve talepte düşüş bildirerek, ekonomik koşulların son aylarda kötüleştiğine işaret ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Lloyds Bank Ekonomi ve Pazar Öngörü Başkanı Jeavon Lolay, “Raporumuzdaki göstergeler, Birleşik Krallık ekonomisinin halihazırda durgunluk içinde olabileceğini gösteriyor. Hem yerel zorluklarımız hem de küresel ters rüzgarların kısa vadede maddi olarak geri çekilme olasılığı düşükken, kilit soru bu gerilemenin ne kadar süreceği etrafında dönüyor" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow