hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İngiltere son 27 yılın en büyük faiz artırımına hazırlanıyor

    İngiltere son 27 yılın en büyük faiz artırımına hazırlanıyor
    expand

    Bugün İngiltere Merkez Bankası faiz kararını verecek.Bankanın 50 baz puanlık bir faiz artırımı yapmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Enflasyonun en son yüzde 9,4’e çıktığı İngiltere’de merkez bankası Bank of England (BoE) politika faizi oranlarını yükseltmek üzere Ağustos toplantısını gerçekleştirecek. Toplantı sonrası karar 14:00’te açıklanacak.

    Piyasalar bankanın 50 baz puan faiz artırımını fiyatlarken İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey’nin mesajları merak ediliyor. Bailey, 19 Temmuz’da yaptığı şahin bir konuşmada, Para Politikası Komitesi’nin 50 baz puanlık bir artış düşünebileceğini öne sürerek, Banka’nın enflasyonu yüzde 2 hedefine döndürme taahhüdünde “eğer ya da ama” gibi sözlerin olmayacağını vurgulamıştı.

    1995’TEN YANA EN BÜYÜK ARTIŞ

    Kararın beklendiği gibi alınması durumunda İngiltere’de politika faizi oranı 1,75’e çıkacak ve bu 1995′ten bu yana yapılan en büyük artış olacak.

    İngiltere'de karar öncesi işlem gününde FTSE 100 endeksi yüzde 0,49 değer kazanırken sterlin/dolar paritesinde 1,21 civarında dengelenme gözlemlendi.

    Barclay’s analistleri 50 baz puan, ardından Eylül ayında 25 baz puan artırımla yüzde 2 oranında “statüko” beklediğini belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow