hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    iPhone fabrikasından akıntıya karşı hamle! 100 binden fazla eleman işe alındı

    iPhone fabrikasından akıntıya karşı hamle 100 binden fazla eleman işe alındı
    expand

    Çin devlet basınında çıkan haberlere göre Foxconn, en büyük iPhone fabrikası için en az 100.000 yeni işçi işe aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çin devlet medyasına göre, 100.000'den fazla kişi, Apple'ın tedarikçisi Foxconn'un ülkedeki en büyük iPhone fabrikası için düzenlediği devasa işe alım kampanyasına kaydoldu.

    Hamle, Çin'in merkezindeki Zhengzhou şehrinde bulunan montaj tesisinin önemli tedarik zinciri kısıtlamalarıyla karşı karşıya kaldığı ve iPhone 14 sevkiyatlarının tam da tatil alışveriş sezonu başlarken etkilenmesinin beklendiği bir zamanda gelmesiyle dikkat çekti.

    Zhengzhou'daki bir Foxconn yöneticisi, devlet haber kaynağı Yicai'ye verdiği demeçte, "Kota nihayet doldu. işe alma sürecimiz artık geçici olarak kapandı." dedi.

    Haber, geçen ay bir Covid salgınının siteyi kilitlenmeye zorlayarak bazı endişeli fabrika işçilerinin kaçmasına neden olmasının ardından geldi.

    Henan eyaletinin başkenti Zhengzhou'dan yaya olarak ayrılan birçok kişinin videoları, Kasım ayının başlarında Çin sosyal medyasında viral olmuştu ve Foxconn, personelini geri almak için önlemlerini artırmaya zorlamıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şirket, sarsıntıyı sınırlamak için bu ay fabrikadaki işçiler için günlük ikramiyeleri dört katına çıkardığını duyurdu.

    Bu haftanın başlarında başka bir Foxconn yöneticisi , devlet destekli bir dergi olan China Newsweek'e fabrikada yaklaşık 100.000 işçi açığı olduğunu söylemişti.

    Tesis, dünyanın en büyük iPhone montaj sitesidir. Tedarik zinciri risk analitiği sağlayıcısı Everstream'de istihbarat çözümleri küresel direktörü Mirko Woitzik'e göre, genellikle Foxconn'un küresel iPhone montaj kapasitesinin yaklaşık yüzde 50 ila yüzde 60'ını oluşturuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow