hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail'e boykot kampanyasının etkileri ne oldu? McDonald's ve Starbucks bilançolarına yansıdı

    İsraile boykot kampanyasının etkileri ne oldu McDonalds ve Starbucks bilançolarına yansıdı
    expand

    ABD'li fast food devleri, İsrail'e destek algısı nedeniyle Müslüman ülkelerde boykotlarla karşı karşıya kaldı. McDonald's ve Starbucks Gazze'deki çatışmanın iş dünyasına verdiği zararı bilançosunda gördü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail yanlısı tutumları nedeniyle kendilerine karşı boykot kampanyaları düzenlenen Batılı marka arasında başta gelen İki restoran devi, açıkladıkları bilançoyla dikkat çekti.

    MCDONALD'S SATIŞLARI ZAYIFLADI

    ABD'li fast-food zinciri McDonald's, İsrail ile Gazze'deki Filistinli militanlar arasındaki çatışmanın Orta Doğu'daki satışlarına zarar verdiğini söyledi.

    Şirketin açıklanan dördüncü çeyrek gelirleri, Orta Doğu'daki çatışmanın etkisini gerekçe göstermesiyle piyasa beklentilerinin altında kaldı. Lisanslı franchise pazarlarındaki satış büyümesi de beklenenden daha zayıf oldu.

    McDonald's, Malezya ve Endonezya gibi çoğunluğu Müslüman olan ülkelerde ve Batı Avrupa'da en büyük Müslüman nüfusa sahip olan Fransa'da satışların zayıfladığını söyledi. McDonald's ABD içi satışları üzerinde herhangi bir etkiye dikkat çekmedi.

    Raporun ardından McDonald's hisseleri yaklaşık yüzde 4 düştü.

    STARBUCKS RAKİPLERİN GERİSİNDE KALDI

    Bir başka Amerikan şirketi olan kahve franchise zinciri Starbucks da geçen hafta, yurtiçi ve yurtdışı satışlarındaki düşüş nedeniyle 2023'ün dördüncü çeyreğinde Wall Street gelir tahminlerini kaçırdığını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kahve zinciri ayrıca Gazze'deki çatışmanın etkisinin yanı sıra denizaşırı pazarlardaki rakiplerinin artan indirimlerini de gerekçe gösterdi.

    Starbucks geçen hafta boykotların sadece Orta Doğu'daki değil ABD'deki satışlarına da zarar verdiğini itiraf etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow