hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşsizlik ödeneği ne kadar oldu? 2024 en düşük işsizlik maaşı kaç TL?

    İşsizlik ödeneği ne kadar oldu 2024 en düşük işsizlik maaşı kaç TL
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    2024 asgari ücret zam oranının açıklanmasıyla birlikte tam 8 kalem ücrette daha değişikliğe gidildi. Yeni maaşla birlikte değişikliğin yaşanacağı ücretlerden biri de işsizlik ödeneği oldu. Peki, asgari ücret zammı sonrası işsizlik maaşı ne kadar oldu? 2024 yılında en düşük işsizlik maaşı kaç TL?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Milyonlarca çalışanın gözü 27 Aralık’ta Beştepe’de gerçekleşecek asgari ücret toplantısındaydı. Asgari ücretteki artışla birlikte birçok farklı kalemde ücretler yeniden belirlendi. İşsizlik ödeneği, kıdem tazminatı tavanı, genel sağlık sigortası primi, 65 yaş aylığı, stajyer maaşı, askerlik ve doğum borçlanma primleri tutarları, isteğe bağlı sigorta primi ve engelli aylığı yeni asgari ücretle birlikte artış yaşadı.

    ŞU AN İÇİN EN DÜŞÜK İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR?

    İşsizlik maaşı şu an için en düşük 5 bin 325 TL, en fazla 10 bin 650 TL olarak ödeniyor. İşsizlik maaşı çalışanın yani sigortalının son 4 aylık prime esas kazançları baz alınıyor. Bu ödenek en düşük brüt asgari ücretin yüzde 40'ı, en yüksek de brüt asgari ücretin yüzde 80'i kadar olabiliyor.

    2024 İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

    Yeni yıla ait asgari ücret zam oranının açıklanmasının ardından işsizlik maaşı tutarı da netleşmiş oldu. Bu nedenle gözler toplantı sonrasında yapılacak olası açıklamalardaydı. Yeni asgari ücret 17 bin 2 lira olarak açıklanırken, asgari ücrette zam oranı yüzde 49 oldu. Buna göre en düşük işsizlik maaşı 7934 liraya, en yüksek işsizlik maaşı ise 15868 liraya yükselecek. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow