hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Kirişci: İstanbul'un 3,5 aylık suyu kaldı

    Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci 3 büyük ilin barajlarında kalan su miktarını ve son durumu açıkladı. Ayrıca Kirişci "DSİ bünyesinde görevlendirilmek üzere çeşitli branşlarda 1273 sözleşmeli personel alacağız. Böylece, önümüzdeki günlerde, Tarım ve Orman Bakanlığımız bünyesinde, toplam 6 bine yakın yeni personel istihdam edeceğiz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileri ile bir araya geldi. Bakanlığının 2022 yılı faaliyetlerini değerlendiren Bakan Kirişci, gazetecilerin sorularını cevapladı.

    Yağışların düzensizliğine dikkat çeken Bakan Kirişci, şunları kaydetti;

    Antalya Kumluca’da 90 günde yağması gereken yağış 1 günde yağdı. İstanbul’da barajların doluluk oranı yüzde 33,3. Hiç su gelmemesi halinde İstanbul’un 3,5 aylık ihtiyacını karşılayacak su rezervi bulunuyor.

    Barajlara su gelmemesi halinde Ankaralıların tüm içme suyu talebini 6 aydan daha fazla karşılayacak kapasitesi var.

    İzmirde ise barajların su kapasitesi ihtiyacı 7 aydan fazla karşılayabilir.

    “TARIM VE ORMAN BAKANLIĞINA 6 BİN PERSONEL İSTİHDAM EDİLECEK”

    Bakan Kirişci, Tarım ve Orman Bakanlığının insan kaynağını 2023 yılında güçlendirmeye devam edeceklerini belirterek şunları aktardı:

    “Daha önce Bakanlığımızın taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere farklı branş ve pozisyonlarda bin 200 sözleşmeli personel alımı yapacağımızı duyurmuştuk. Ardından da Orman Genel Müdürlüğümüzün merkez ve taşra teşkilatı için bin 613 personel alacağımızı kamuoyuyla paylaşmıştık. Şimdi de Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğümüze personel alacağımızı duyurmak isterim. DSİ bünyesinde görevlendirilmek üzere çeşitli branşlarda bin 273 sözleşmeli personel alacağız. Böylece, önümüzdeki günlerde, Tarım ve Orman Bakanlığımız bünyesinde, toplam 6 bine yakın yeni personel istihdam edeceğiz.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan Kirişci, çiftçinin, kadınların ve gencimizin gayretleriyle; tarımın Türkiye Yüzyılı’na mührünü vuracağını, planların buna göre yapıldığını belirterek sözlerini sonlandırdı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haber adv-arrow