hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte Demir Lady'nin enflasyonu düşürme paketi! İngiltere hanelerinin faturalarını sabitledi

    İşte Demir Ladynin enflasyonu düşürme paketi İngiltere hanelerinin faturalarını sabitledi
    expand

    İngiltere’nin yeni lideri Liz Truss hane halkı enerji faturalarını 2.500 sterlin ile sınırlandırdı. Planla ülkedeki tüketiciler binlerce sterlin tasarruf ederken hamle, 130 milyar sterline mâl olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İngiltere’de göreve gelen Başbakan Liz Truss enerji kriziyle ilgili paketini açıkladı. Demir Lady, kullanıcıların faturalarının en çok 2.500 sterline sabitledi.

    Truss, iki yıllık “Enerji Fiyat Garantisinin”  bu Ekim ayının başında başlayacağını ve hükümetin enerji tedarikçilerine herhangi bir müdahale olmaksızın aradaki farkı ödeyeceğini söyledi.

    Başbakan, hükümetin planın İngiltere'deki enflasyonun önceden tahmin edilenden yüzde 4 veya 5 daha düşük olmasını sağlayacağını tahmin ettiğini ve bunun "hükümet borcunu ödeme maliyetinde bir azalma" anlamına geleceğini söyledi. Plan hükümete 130 milyar sterline mâl olacak.

    Uzun zamandır beklenen paket, bir Birleşik Krallık hükümeti tarafından şimdiye kadar enerji piyasasına yapılan en büyük mali müdahale oldu.

    2.500 sterlin rakamı, Ofgem'in mevcut 1,971 sterlinlik enerji fiyat sınırının üzerinde, ancak sınırın gelecek ay ve Ocak ayında yükseleceği sınırın ise altında kaldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayrıca işletmelere ve kamu sektörü kuruluşlarına altı ay boyunca “eşdeğer destek” sözü verilirken bu planın kesin detayları henüz açıklanmadı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow