hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte Ekim’de Türkiye’nin ekonomi gündemi

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Ekim ayı yeni yasama yılının da başlamasıyla ekonomi alanında yoğun kararlar ve verilerle geçecek. Gözler, TBMM’nin gündemine gelecek torba kanun teklifi görüşmelerindeyken, sözleşmelilere kadro da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın en önemli maddeleri arasında yer alıyor. TCMB, faiz kararını 20 Ekim’de alacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekonomi 2022 yılının son çeyreğine girdi. Türkiye’yi Ekim ayının ilk haftasından itibaren yoğun ekonomi ve finans gündemi bekliyor. Pazartesi günü Eylül enflasyonunun açıklanmasıyla ayın işlem takvimi başlayacak.

    Ekonomi yönetimi, TBMM’nin yeni yasama yılıyla torba kanun teklifine ilişkin yoğun mesaiye girecek. Ekonomik düzenlemelerinin başını çektiği torba kanun teklifinde, Kredi ve Yurtlar Kurumu borçlarıyla ilgili düzenleme, Fiyat İstikrar Komitesinin yeniden yapılandırılması ve dar gelirliye destek paketi konularında adımlar atılacak.

    Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi, eylül ayına ve yılın üçüncü çeyreğine ilişkin geçici dış ticaret verilerini Salı günü açıklayacak.

    Ağustos ayına ilişkin işsizlik rakamları 10 Ekim Pazartesi günü belli olacak.

    Merkez Bankasının ağustos ayına ilişkin ödemeler dengesi istatistikleri 11 Ekim Salı günü açıklanacak.

    TÜİK tarafından Eylül ayına ilişkin konut satış istatistikleri 14 Ekim Cuma günü paylaşılacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanacak 2023 bütçesi, 17 Ekim’de TBMM’ye sunulacak.

    20 Ekim’de toplanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının ardından yılın 10. Faiz kararı açıklanacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow