hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşten çıkarma yasağı ne zaman bitecek? İşten çıkarma yasağı cezası ne kadar?

    İşten çıkarma yasağı ne zaman bitecek İşten çıkarma yasağı cezası ne kadar
    expand

    Koronavirüs ekonomik tedbirleri kapsamında belirli şartlar dışında işten çıkarma yasağı getirilmişti. Kısıtlama kapsamında süreler 2 aylık periyotlar halinde uzatılmıştı. Peki, işten çıkarma yasağı ne zaman bitecek ve cezası ne kadar?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Koronavirüs tedbirleri farklı alanlarda virüsün doğurabileceği kötü sonuçları ortadan kaldırmak için alınmaya başlanmıştı. Virüsün sağlık dışında en çok etkilediği ikinci alan dünya ekonomisi olmuştu. Bu kapsamda ekonomik sorunların önüne geçebilmek için Türkiye’de de önemli adımlar atılmış ve bazı kısıtlamalar getirilmişti.

    İstihdamı korumak için getirilen kısıtlamalardan biri de işten çıkarma yasağı olmuştu. İlk etapta 3 ay olarak açıklanan yasak ardından pandemi süreciyle birlikte 2 aylık periyotlar halinde uzatılmıştı.

    İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

    Son uzatma ile birlikte işverenin haksız sebeplerle işçiyi işten çıkarma yasağı 17 Ocak 2021’e kadar uzatıldı. Kısa çalışma ödeneği alınmaması durumunda ise işveren işçiyi ücretsiz izne çıkarabilecek Burada da ücretsiz izin maaş desteği olarak da bilinen nakdi ücret desteği devreye girecek.

    İŞTEN ÇIKARMA YASAĞI CEZASI NE KADAR?

    İşveren yasağa aykırı olarak fesih yapar ise fesih tarihindeki brüt asgari ücret tutarında idari para cezası ile cezalandırılacak. Yani 2020 yılı tamamlanana kadar her bir haksız fesih için işveren 2 bin 943 lira para cezası kesilecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow