hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstihdamda fark atan üniversite! İşe giriş süresi 3.5 ay!

    İstihdamda fark atan üniversite İşe giriş süresi 3.5 ay
    expand

    YÖK'ün Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporu'na göre, 122 üniversite mezunu genellikle 6 aydan kısa sürede iş bulurken Gebze Teknik Üniversitesi öğrencileri, ortalama olarak 3.5 ay içinde işe yerleşti. Ayrıca, Hacettepe Üniversitesi'nin KPSS ve ALES sınavlarındaki başarısı da dikkat çekici bir performans sergiledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yayınladığı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporu 2023’te Türkiye’deki 208 üniversiteyi 74 farklı gösterge kapsamında değerlendirdi. Raporda, mezunların işe giriş süreleri, sınavlardaki başarıları ve iş dünyasının memnuniyetine yönelik birçok alanda sonuçlar da yer alıyor. Rapora göre 2022 sonu itibarıyla yurt içi istihdam verisi olan 172 üniversite arasından 122’sinin mezunları 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında 6 ay ve daha kısa sürede iş buldu.

    Üniversite mezunları yurt içinde ortalama 6.4 ayda işe başlarken iş bulma süresinde 3.5 ayla Gebze Teknik Üniversitesi ilk sırada yer aldı. Onu 4 ayla Boğaziçi Üniversitesi, 4.5 ayla Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi, 4.5 ayla İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), 4.5 ayla Sanko Üniversitesi takip etti. Raporda ilginç olan ise 179 üniversitenin mezun takip sistemi bulunmuyor. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında mezun olan öğrencilerinin tamamının mezun takip sisteminde kayıtlı olduğunu beyan eden üniversite sayısı sadece 47.

    MEMNUNİYET ORANI YÜKSEK

    Raporda 2022’de mezunların yeterliliklerine ilişkin memnuniyet anketine 68 üniversitenin veri sağladığı görülüyor. İş dünyasının mezunların yeterliliklerine ilişkin memnuniyet oranı ortalama yüzde 78.14 iken, yüzde 80 ve üzeri değere sahip üniversite sayısı 41 oldu. Memnuniyet oranında yüzde 95.26 ile Sanko Üniversitesi ilk sırada yer aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaynak: Miliyet / Mine Özdemir Güneli

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow