hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşverene asgari ücret desteği ne kadar, kaç TL oldu? 2024 asgari ücret desteği!

    İşverene asgari ücret desteği ne kadar, kaç TL oldu 2024 asgari ücret desteği
    expand

    Devlet tarafından işverene sağlanan asgari ücret desteği yeni asgari ücretin açıklanmasıyla birlikte netleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yeni tutarı canlı yayında açıkladı. Peki, 2024 işverene asgari ücret desteği ne kadar, kaç TL oldu?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Asgari ücretin belirli bir kısmını devlet işverene destek olarak sağlıyor. 27 Aralık’ta Beştepe’de gerçekleşen asgari ücret toplantısı sonrasında yeni asgari ücret 17 bin 2 TL olarak açıklanmıştı. Toplantı sonrasında heyet temsilcileriyle birlikte kameraların karşısına geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yeni asgari ücret desteğini de açıkladı.

    2024 İŞVERENE ASGARİ ÜCRET DESTEĞİ NE KADAR OLDU?

    İşçi, işveren ve hükümet tarafının bulunduğu toplantı sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan'ın açıklamaları şöyle: İşçi ve işveren taraflarının bildirdiği görüşler çerçevesinde belirlenen yeni miktarı asgari ücrete tabi olan çalışan ve ailelerini memnun edeceğini inanıyorum. Bildiğiniz gibi Temmuz ayında net asgari ücret devlet tarafından verilen 500 lira destekle 11 bin 402 lira olmuştu. 700 lirası destek olmak üzere asgari ücret 17 bin 2 lira olarak belirlemiş bulunuyoruz.

    Bu kapsamda 500 lira olan asgari ücret desteği de 700 liraya çıkarılmış oldu. 2024 yılı ocak ayından itibaren işverene asgari ücret desteği 700 TL olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow