hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsviçre devi Credit Suisse'i rakibi satın aldı

    İsviçre devi Credit Suissei rakibi satın aldı
    expand

    Yeni hafta itibarıyla piyasalar yeniden açılırken, UBS zor durumdaki Credit Suisse'i kurtarmayı amaçlayan acil görüşmelerin sonunda sorunlu rakibi devralmayı kabul etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsviçre’deki karar vericiler, UBS ve Credit Suisse arasında süren yoğun görüşmeler sonuç verdi ve dün akşam saatlerinde İsviçre hükümetinin yaptığı açıklamaya göre, UBS’in krizi sona erdirmek adına Credit Suisse’i 3.24 milyar Dolar ödeme yaparak satın alacağı kaydedildi. İsviçre Maliye Bakanı, “küresel piyasada onarılmaz sonuçlar oluşturabileceğinden korktuklarını iflası önlediklerini” belirtirken İsviçre Merkez Bankası’nın da anlaşma kapsamında UBS’e 100 milyar dolarlık likidite sağlaması bekleniyor.

    Cuma günü kapanışta Credit Suisse’in değerinin 8 milyar dolar olduğu göz önünde bulundurulduğunda, anlaşmanın bankanın gerçek değerinin oldukça altında gerçekleşmesi dikkat çekti.

    FT’de yer alan haberde, İsviçre Merkez Bankası ve İsviçre Finans Piyasası Denetleme Kurumu’nun (FINMA) düzenleyici bir anlaşmaya varmak adına çalıştıkları ve Credit Suisse’e olan güven kaybını önlemek için bu birleşimin tek seçenek olarak görüldüğü kaydedilmişti. UBS’in toplamda 1.1 trilyon dolar, Credit Suisse’in ise 575 milyar dolar varlığa sahip olduğu ifade edilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow