İsviçre Merkez Bankası'ndan döviz piyasasında aktiviteye devam mesajı

İsviçre Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Marten Schlegel, "Döviz piyasalarında aktif olmaya hâlâ istekliyiz" dedi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
İsviçre Merkez Bankası (SNB) Başkan Yardımcısı Marten Schlegel, SNB'nin fiyat istikrarını sağlama görevi çerçevesinde döviz piyasalarında aktif olmaya "hâlâ istekli" olduğunu söyledi.
Schlegel, "Eğer İsviçre frangı değer kaybeder ise, döviz satmaya hazırız. Eğer frank güçlü şekilde değerlenir ise döviz satın almaya istekli oluruz" dedi.
SNB'nin enflasyon ile başa çıkmak için güçlü şekilde hareket etmesi gerektiğini belirten Schlegel, "Topluma yapabileceğimizi en önemli katkı istikrar odaklı politika izlemek ve fiyat istikrarını devam ettirmek" dedi.
Piyasalar, İsviçre MB'nin 23 Mart'ta yapacağı toplantıda faiz artırmasını bekliyorlar. Hali hazırda yüzde 1 olan faizin 50 baz puan artırılması olasılığını yüzde 85 olarak fiyatlanıyor.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
ASGARİ ÜCRETE ZAM HABERLERİ: Temmuz ayında asgari ücrete ara zam olacak mı?
Bitcoin için dudak uçuklatan tahmin! O tarihi işaret etti…
Emlak sektörüne dijital güç! Kira sözleşmeleri için yeni dönem...
ENFLASYON İKİLEMİ... Borsa karışık seyrediyor!
Altın yatırımcısının kafasını karıştırmaya devam ediyor! 8 farklı kaynak, 8 farklı rakam