hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsviçreli emeklilik fonundan kalıcı yüksek enflasyon öngörüsü

    İsviçreli emeklilik fonundan kalıcı yüksek enflasyon öngörüsü
    expand

    İsviçre'nin en büyük emeklilik fonlarından biri olan Publica, enflasyonun önümüzdeki on yıl boyunca yüksek kalmasını beklediği için gayrimenkul ve değerli metaller gibi gerçek varlıklara olan riskini artırdığını duyurdu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsviçre emeklilik fonu Publica, hisse senetleri ve tahvil piyasaları için kasvetli bir yılın ardından varlıklarını çeşitlendirmek amacıyla altın ve gayrimenkule yöneldi.

    Enflasyonun önümüzdeki on yıl boyunca yüksek kalmasını beklediği için bu hamleyi yaptığını vurgulayan kuruluş, basın açıklamasında, "2021'de yapılan bir analiz, enflasyonun önümüzdeki on yıl içinde önceki on yılda olduğundan çok daha yüksek olacağını gösterdi. Reel varlıklar, enflasyonist bir ortamda nominal varlıklardan daha iyi performans gösterme eğiliminde olduğundan, Yönetim Kurulu, gerçek varlıkların ve borsaya kote hisse senetlerinin daha yüksek ağırlıkları lehine tahvillerin nispeten yüksek ağırlığını düşürmeye karar verdi." dedi.

    Publica varlık yönetimi başkanı Stefan Beiner, Top1000Funds.com ile yaptığı bir röportajda, fonun altın riskini yüzde 1'e çıkaracağını söyledi.

    Fon ayrıca özel altyapı sermayesine yeni bir risk ekliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Beiner röportajda, "Özel altyapı sermayesi bizim için yeni bir tahsis. İlk adım olarak, açık uçlu fonlara yatırım yapacağız ve önümüzdeki birkaç ay içinde doğru ortakları bulmak için RFP sürecini sonuçlandıracağız." dedi.

    2023'te fon, tahvil riskini yüzde 14 azaltacak ve özkaynak riskini yüzde 5 artıracak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow