hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İtalya'dan ECB'nin faiz politikasına sert eleştiri

    İtalyadan ECBnin faiz politikasına sert eleştiri
    expand

    İtalya, ECB'nin faiz artırımına sert eleştirilerle yüklendi. Ülkede 3 kıdemli bakan, Euro bölgesi mali düzenleyicisinin politikası hakkında olumsuz yorumlarda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İtalyan bakanlar, Avrupa Merkez Bankası'na (ECB) yeni faiz artırımına tepki gösterdi. Enflasyonu dizginlemeyi amaçlayan bu hareketin, Euro Bölgesi'nin en borçlu ülkelerinden biri üzerinde mali baskı oluşturmasından korkuluyor.

    ECB'nin gösterge oranını Perşembe günü yarım puan artırmıştı. 

    Açıklamadan kısa bir süre sonra İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto, Twitter'da faiz oranlarını artırmanın "mantıksız" olduğunu yazdı. ECB Başkanı Christine Lagarde'ın İtalya'ya "Noel hediyesi" verdiğini ima ederek alaycı bir şekilde teşekkür eden Crosetto, yorumlarının yanı sıra Almanya ve İtalya borçlanma maliyetleri arasındaki genişleyen farkı gösteren bir tablo yayınladı.

    Ayrıca, İtalyan Savunma Bakanı, bankanın devlet tahvili alımlarını azaltma planını eleştirdi, hareketi "çılgınlık" olarak nitelendirdi ve ECB kararlarını "yüzeysellikle" niteledi.

    İtalya Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Antonio Tajani yaptığı açıklamada, para düzenleyicisinin faiz oranlarını artırarak ekonomik büyümeye zarar vereceğini, piyasaları ve hane halklarını etkileyeceğini söyledi ve bu tür hamleleri eleştirmenin "adil" olduğunu ekledi. Tajani, AB'deki enflasyonun büyük ölçüde Ukrayna'daki çatışma gibi “dış” faktörlerden kaynaklandığını iddia etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kurmaylarının sözlerini yineleyen Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini da, ECB'nin karar alma sürecini "inanılmaz, şaşırtıcı" ve "endişe verici" olarak nitelendirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow