hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Japonya nükleer enerjiye geri dönüyor

    Japonya nükleer enerjiye geri dönüyor
    expand

    Tokyo, Fukushima felaketinden sonra uygulamaya konulan nükleerden aşamalı olarak vazgeçme gündemini tersine çevirmeyi planlıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Japonya Başbakanı Fumio Kişida yaptığı açıklamada, bir Japon hükümeti danışma kurulunun ülkenin nükleer enerji sektörünü canlandırma planını onayladığını duyurdu.

    Ülkenin Fukushima felaketinden sonra kabul edilen nükleerden aşamalı olarak vazgeçme planının tersine çevrilmesi olan taslak politikaya göre, nükleer enerjinin istikrarlı enerji üretimi sunduğu ve " tedarik sağlanmasında karbonsuz bir temel yük enerji kaynağı olarak önemli bir rol oynadığı" söyleniyor.

    Plan, mevcut nükleer reaktörlerin çoğunun yeniden başlatılmasını, ömürlerinin 60 yıllık sınırın ötesine uzatılmasını ve eskilerinin yerine yeni modern ünitelerin inşa edilmesini öneriyor.

    Ekonomi ve Sanayi Bakanlığı tarafından hazırlanan politika, bu hafta başlarında Japonya'nın Nükleer Düzenleme Kurumu tarafından onaylandı ve şimdi bakanlar kurulunun onayına ihtiyacı var. Nikkei haber kaynağına göre, kabine Şubat ayında harekete geçebilir. Düzenlemeyi yasal hale getirmek için son adım, meclis onayını almak olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow