hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    JPMorgan CEO’su: Kripto para merkezi olmayan ponzidir

    JPMorgan CEO’su: Kripto para merkezi olmayan ponzidir
    expand

    ABD’li yatırım bankası JPMorgan’ın CEO’su Jamie Dimon’dan kripto varlıklar konusunda dikkat çeken bir çıkış geldi. Wall Street’in ünlü siması, Bitcoin ve diğer kripto paraların 'merkezi olmayan Ponzi şemaları' olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    JPMorgan’ın CEO’su Jamie Dimon Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nde yaptığı konuşmada "Bitcoin gibi para birimi olarak adlandırdığınız kripto tokenleri konusunda büyük bir şüpheciyim. Onlar merkezi olmayan Ponzi planları ve bunun herkes için iyi olduğu fikri inanılmaz." diye konuştu.

    Dimon, ABD'li milletvekillerinin stablecoin'ler hakkında istediği yorum üzerine Temsilciler Meclisi’nde görüşlerini sundu.

    Dimon, hackleme, hırsızlık ve diğer planlar yoluyla çalınan milyarlarca dolara işaret ederek, kriptonun da "tehlikeli" olabileceğini ekledi.

    Ünlü CEO, Bitcoin'in tüm zamanların en yüksek seviyelerine yakın işlem gördüğü Ekim 2021'de de kripto parayı değersiz olarak nitelendirdi.

    Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Maxine Waters ve Sıralama Üyesi Patrick McHenry, stabilcoin mevzuatını mümkün olduğunca çabuk bir araya getirmeye çalışıyor.

    DIMON: RESESYONDAN DAHA KÖTÜ BİR ŞEY VAR

    Jamie Dimon, piyasalarda görülen “fırtına bulutlarının” resesyondan daha kötü olduğunu ifade etti. Dimon şöyle konuştu:

    "Eşi görülmemiş ekonomik teşvik ve tüketici kredilerindeki zarar yazma oranlarının tarihsel olarak düşük kalmasıyla beslenen sağlam tüketici bilançolarından güçlü tüketici harcamaları görmeye devam ediyoruz. Çok sayıda iş fırsatı var… Fakat aynı zamanda, birçok Amerikalı yüksek enflasyonun aşındırılmasıyla eziliyor. Özellikle gaz ve gıda fiyatlarındaki yüksek fiyatlardan gerçek gelirler. Tedarik zinciri sorunları ve Ukrayna'da yıkıcı bir savaş devam ediyor."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow