hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    JPMorgan rekor gelir açıkladı

    JPMorgan rekor gelir açıkladı
    expand

    JPMorgan net faiz gelirinde yüksek oranlarla bir yıl öncesine göre neredeyse yüzde 50 artış ve rekor ilk çeyrek geliri bildirdi. Rakamlar beklentilerin de üstünde geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'nin dev yatırım bankası JPMorgan, ilk çeyrek sonuçlarında daha yüksek faiz oranlarıyla analistlerin beklentilerini aşan rekor gelir açıkladı. 

    Banka, karının yılın ilk üç ayında yüzde 52 artışla 12.62 milyar dolara veya hisse başına 4.10 dolara yükseldiğini duyurdu )Bu rakam, menkul kıymetlerdeki 868 milyon dolarlık zararı içerir; bu kayıpların hariç tutulması, kazancı hisse başına 22 sent artırarak, hisse başına 4,32 dolarlık düzeltilmiş kârla sonuçlanır.)

    Fed’in on yıllardır en agresif faiz artırımı kampanyası sayesinde net faiz gelirindeki yüzde 49′luk artışla 20,8 milyar dolara ulaşan şirket çapındaki gelir yüzde 25 artışla 39,34 milyar dolara yükseldi.

    CEO Jamie Dimon yaptığı açıklamada, “ABD ekonomisi genel olarak sağlıklı temeller üzerinde olmaya devam ediyor - tüketiciler hala harcama yapıyor ve güçlü bilançolara sahip ve işletmeler iyi durumda. Ancak geçen yıl gözlemlediğimiz fırtına bulutları ufukta görünüyor ve bankacılık sektöründeki çalkantı bu riskleri artırıyor” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Varlıklarına göre ABD’nin en büyük bankası olan JPMorgan, geçen ay iki bölgesel kredi kuruluşunun iflas etmesinden sonra sektörün nasıl ilerlediğine dair ipuçları için yakından izleniyor. Analistler , Silicon Valley Bank ve Signature Bank ölümcül banka hücumları yaşadıktan sonra JPMorgan’ın bir mevduat akışından fayda sağlamasını bekliyorlardı.

    Wells Fargo ve Citigroup sonuçları bugün açıklarken, Goldman Sachs ise ve Bank of America Salı günü ve Morgan Stanley
    çarşamba günü sonuçları açıklayacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow