hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    JPMorgan ve Morgan Stanley yatırım tavsiyesinde ters düştü

    JPMorgan ve Morgan Stanley yatırım tavsiyesinde ters düştü
    expand

    ABD’nin ünlü yatırım bankaları JPMorgan ve Morgan Stalley, piyasa tahvillerine ilişkin tavsiyelerinde farklı noktalara düştü. Gelişmekte olan ülkelerin tahvillerindeki rallinin “sürdürülemez” olduğunu savunan JPMorgan’a karşın Morgan Stanley, yatırımcıların portföylerine bu ülkelerden tahviller eklemelerini önerdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    JPMorgan, gelişmekte olan piyasa tahvillerindeki ralliyi "sürdürülemez" olarak niteleyip yatırımcılara çıkma tavsiyesi verirken Morgan Stanley, yaklaşık 2 yıl sonra ilk kez gelişmekte olan bazı ülkeler için tahvillerde “alım tavsiyesi” verdi.

    Morgan Stanley'in Simon Waever liderliğindeki stratejistleri, Romanya, Meksika ve Panama tahvillerinin yanına Ukrayna, Kolombiya ve Mısır tahvillerini eklemelerini tavsiye etti.

    JPMorgan stratejistleri yatırımcılara, gelişmekte olan piyasa tahvillerindeki toparlanmanın uzun sürmeyeceğini savunarak daha az likit tahviller azaltıp, bir satışa karşı kendilerini korumak için daha ucuz tahvilleri almalarını önerirken, Honduras ve Azerbaycan'ın ABD doları cinsinden tahvilleri için tavsiyelerini "ağırlığını artır"dan "piyasa ağırlığı" seviyesine indirdi.

    Stratejistler Romanya'nın yanı sıra Sırbistan, Endonezya ve Sri Lanka tahvilleri için "ağırlığını artır" tavsiyesinde bulunurken, Ermenistan, Barbados, Costa Rica, Kenya ve Türkiye için tavsiyelerini "ağırlığını azalt" olarak korudular.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow