hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    JPMorgan: Yapay zeka çalışma saatini azaltacak

    JPMorgan: Yapay zeka çalışma saatini azaltacak
    expand

    JPMorgan patronu, yapay zekanın insanların daha az çalışmasına izin verebileceğini iddia ediyor. Jamie Dimon'a göre teknoloji çalışma saatlerini önemli ölçüde azaltabilir

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    JPMorgan CEO'su Jamie Dimon, Yapay Zekanın gelecek nesil çalışanların yaşam kalitesini önemli ölçüde artıracağını öne sürdü. Ancak teknolojinin bazı kişilerin işine mal olabileceğini de belirtti.

    Bu hafta Bloomberg ile yayınlanan bir röportajda Dimon, yapay zekanın her sürecin bir parçası olacağını söyledi ve teknolojinin zaten bankasında binlerce çalışan tarafından kullanıldığını ekledi.

    Dimon , "Çocuklarınız teknoloji sayesinde 100 yaşına kadar yaşayacak ve kanser olmayacak. Ve kelimenin tam anlamıyla muhtemelen haftada üç buçuk gün çalışacaklar." dedi.

    Danışmanlık Evident'in verilerine atıfta bulunan rapora göre, New York merkezli JPMorgan, bu yılın Şubat ve Nisan ayları arasında 3.500'den fazla yapay zeka ile ilgili rol için ilan verdi. Dimon, yapay zekanın "mutlak bir gereklilik" olduğunu ve yapay zekanın şirketinin gelecekteki başarısı açısından kritik öneme sahip olduğunu iddia ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ancak CEO Dimon, işlerin değiştirilmesi de dahil olmak üzere bazı ilgili riskler konusunda uyardı.

    Dimon, "Teknoloji insanlık için inanılmaz şeyler yaptı ama uçakların düşmesi, ilaçların kötüye kullanılması gibi olumsuzluklar da var. Bana göre bu en büyük olumsuzluk yapay zekanın kötü insanlar tarafından kötü şeyler yapmak için kullanılmasıdır" diye ekledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow