Kamu işçilerinin zam pazarlığı! Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'dan 'grev' açıklaması

Kamu işçilerinin zam pazarlığı Türk-İş Başkanı Ergün Atalaydan grev açıklaması
expand
Kaynak: DHA

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, 600 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmeleri ile ilgili yaptığı açıklamada, işçilerin haklı taleplerine kulak verilmediği takdirde grev kararı alacaklarını duyurdu. Atalay, "Temmuz'un 15'ine kadar grev kararı almak durumundasınız" diyerek hükümete çağrı yaptı.

Haberin Devamıadv-arrow
Haberin Devamıadv-arrow

Diyarbakır'da düzenlediği basın açıklamasında konuşan Ergün Atalay, hükümetin sunduğu rakamın işçilerin beklentilerini karşılamadığını belirtti. Geçtiğimiz günlerde Türkiye'deki sendika başkanları ile birlikte Maliye Bakanlığı önünde yaptıkları protestoyu hatırlatan Atalay, "Sıkıntımızı kamuoyuyla paylaştık, masa susarsa alan konuşur" dedi.

"EYLEM YAPMAK İSTEMİYORUZ"

Maaşların özel sektöre göre çok daha düşük olduğunu belirten Atalay, "Diyarbakır'da, Taşova'da çalışan belediye işçisinin dahi altında ücret alınacak duruma geldik" dedi. İşçilerin taleplerine karşılık verilmemesi halinde grev kararı alacaklarını yineleyen Atalay, "Eylem yapalım, miting yapalım, grev yapalım diye bir sevdamız yok. Ama başka çaremiz yok" dedi.

"İŞÇİNİN TALEBİNİ KARŞILAYIN"

Atalay, Temmuz ayının 15'ine kadar hükümetin talepleri karşılamaması halinde grev kararı alacaklarını belirterek, "İşçilerin taleplerine kulak verin, geç kalmadan çözün" çağrısında bulundu.

Sıradaki Haberadv-arrow
Sıradaki Haberadv-arrow