hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kanada resesyona doğru gidiyor

    Kanada resesyona doğru gidiyor
    expand

    Resmi verilere göre, Kanada reel GSYİH büyümesi Eylül ayında üst üste üç ay boyunca muhtemelen değişmedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ülkenin istatistik ofisine göre Kanada'nın ekonomik performansı Ağustos ayında sabit kaldı ve üçüncü çeyrekte sığ bir daralmaya girdi. Ön veriler, reel GSYİH'nın Eylül ayında da art arda üçüncü ay boyunca değişmediğini gösterdi.

    Yavaşlamanın nedeni olarak yüksek faiz oranları, enflasyon, orman yangınları ve ülke genelindeki kuraklık koşulları gösterildi.

    Rapora göre hizmet üreten sanayiler aylık yüzde 0,1 artarken, mal üreten sanayiler yüzde 0,2 daraldı. Rakamlara göre genel olarak 20 sanayi sektöründen yalnızca sekizi genişledi.

    Dayanıksız ve dayanıklı mal imalatının üst üste üçüncü ayda da düşüşe katkıda bulunmasının etkisiyle imalat sektörü Ağustos ayında yüzde 0,6 daraldı.

    Madencilik, taşocakçılığı ve petrol ve gaz çıkarma sektörü Ağustos ayında yüzde 1,2 arttı. Kanada İstatistik Kurumu raporunda, "Bu üst üste üçüncü aylık artış, aktiviteyi, kısmen orman yangınlarının etkisi nedeniyle Mayıs ayında düşmeden önce, Nisan seviyesinin üzerine çıkardı" diye yazdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Toptan ticaret ağustos ayında yüzde 2,3 artarken, üst üste üçüncü ayda da küçülen perakende sektörü yüzde 0,7 geriledi. Konaklama ve yemek hizmetleri ağustos ayında yüzde 1,8 düşerek her iki alt sektörde de daralma olduğunu gösterdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow