hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fed Kasım 2022 faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Fed toplantısı bugün mü?

    Fed Kasım 2022 faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak Fed toplantısı bugün mü
    expand

    Son dönemde yaptığı faiz artırımları ile doların global piyasalardaki konumunu etkileyen Fed'in kritik faiz kararı için gözler yeni toplantıda olacak. Peki, Fed faiz kararı ne zaman açıklanacak? Kararın açıklanacağı Fed toplantısı ne zaman?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD’de enflasyon verilerinin yüksek çıkmasının ardından Fed peş peşe faiz artışlarına gitmiş ve artışlar sonrasında doların diğer para birimlerine karşı değer kazandığı görülmüştü. Fed yeni artışların da sinyalini verirken BM ve IMF’ten beklenmedik bir uyarı geldi. İşte o uyarı ve yeni kararın açıklanacağı tarih…

    FED TOPLANTISI NE ZAMAN?

    Toplantı takviminde yer alan bilgilere göre Fed toplantısı ekim ayında gerçekleştirilmeyecek. Fed’in yeni faiz kararını duyuracağı bir sonraki toplantı 1-2 Kasım'da yapılacak. Faiz kararı ise 2 Kasım 2022 Çarşamba günü saat 21.00'de açıklanacak.

    FED FAİZ KARARI NE OLACAK?

    Birleşmiş Milletler para politikası kaynaklı bir küresel durgunluk riski konusunda uyardı ve Fed ile beraber dünya merkez bankalarına yeni bir strateji çağrısında bulundu.

    Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) özellikle gelişmekte olan ülkeler için ciddi sonuçlar doğuracak adımları gözden geçirilmesini istedi.

    "Aşırı parasal sıkılaştırma bazı ülkeler için bir durgunluk ve ekonomik istikrarsızlık dönemi başlatabilir" denen raporda, "Merkez bankalarının resesyon yaratmadan daha yüksek faiz oranlarına güvenerek fiyatları aşağı çekebileceklerine dair herhangi bir inanç, ihtiyatsız bir kumardır" ifadeleri kullanıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Raporda , Fed’in artırımları da dahil olmak üzere daha yüksek faiz oranlarının, halihazırda yüksek düzeyde özel ve kamu borcuna sahip olan gelişmekte olan ekonomiler üzerinde daha ciddi bir etkisi olacağı belirtildi.

    Benzer bir çağrı da IMF Başkanı Kristalina Georgieva’dan geldi.

    Georgieva, Hükümetlerin finansal politikalarının parasal sıkılaşmayla tutarlı olması halinde küresel resesyonun önlenebileceğini ifade etti. gelecek yıl resesyona girecek ülkelerin olabileceğini belirten Georgieva, Fed'in sorumluluğunun çok yüksek olduğunu vurgulayarak politikalarında son derece ihtiyatlı ve dünya üzerindeki etkisine karşı dikkatli olma çağrısında bulundu.


    FED FAİZİ ARTIRDI 

    ABD Merkez Bankası FED, faiz oranını 75 baz puan artırdı. 

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow