hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kasım ayı enflasyon oranı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Kasım 2023 TÜİK enflasyon rakamları!

    Kasım ayı enflasyon oranı ne zaman, saat kaçta açıklanacak Kasım 2023 TÜİK enflasyon rakamları
    expand

    Kasım ayı enflasyon oranı TÜİK tarafından duyurulacak. Tüketici ve üretici enflasyonu ekim ayındaki artışları gösterecek. Peki, Kasım 2023 enflasyon oranı ne kadar, yüzde kaç olacak? Kasım ayı enflasyon rakamları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kasım ayı enflasyonu için geri sayım başladı. Yılın ilk 10 ayında görülen enflasyonun duyurulmasının ardından memur ve emekli zam oranı ile birlikte birçok kalem netleşmişti. Peki, kasımda görülen enflasyon ne kadar olacak?

    KASIM 2023 ENFLASYON ORANI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

    Türkiye İstatistik Kurumu her ayın başında bir önceki aya ilişkin verileri duruyor. Kasım ayına ilişkin enflasyon rakamları da aralık ayının başında açıklanacak. TÜİK'in saat 10.00'da açıklayacağı kasım ayı enflasyonunun 4 Aralık 2023 tarihlerinde duyurulması bekleniyor. Oranla ilgili ilk değerlendirmeler ve diğer tüm detaylar yine CNN TÜRK ekranlarında olacak.

    EKİM AYI ENFLASYON RAKAMLARI NELER OLMUŞTU?

    Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %61,36, aylık %3,43 oldu. TÜFE'deki (2003=100) değişim 2023 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre %3,43, bir önceki yılın Aralık ayına göre %55,00, bir önceki yılın aynı ayına göre %61,36 ve on iki aylık ortalamalara göre %54,26 olarak gerçekleşti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow