hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kasım ayı enflasyon rakamı açıklanıyor! İşte beklenen oran

    Kasım ayı enflasyon rakamı açıklanıyor İşte beklenen oran
    expand

    TÜİK, asgari ücret, emekli ve memur zammı başta olmak üzere gelirleri etkileyecek Kasım ayı enflasyon oranını bugün açıklayacak. Ekonomistlerin enflasyon beklentisi belli oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) enflasyon oranı ile ilgili yapacağı açıklama milyonların gelirini artıracak Ocak zam oranı için kıstas olacak. Enflasyon Kasım verisi sonrası emeklilerin ve memurların 5 aylık zam oranı kesinleşecek. Ekonomistlerin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) tahmini ile Kasım 2022 enflasyon beklentisi anketi sonuçlandı. Enflasyon ne kadar, yüzde kaç olacak?

    Ekonomistler arasında gerçekleştirilen ankete göre, Kasım ayı enflasyon beklentisi yüzde 3,10 oldu. Enflasyon anketine katılan ekonomistlerin Kasım 2022 için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 1,90 ve en yüksek yüzde 3,82 aralığında yer aldı.

    Enflasyon oranı (TÜFE) Ekim'de bir önceki aya göre yüzde 3,54 artış göstermişti. Öte yandan, ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentisi de yüzde 73,12'den yüzde 70,18'e geriledi.

    Kasım ayı enflasyonu oranı için 5 Aralık 2022'de saatler 10:00'u gösterdiğinde açıklanacak.

    4 AYLIK ENFLASYON ORANI YÜZDE 10,84

    Ekim ayı enflasyon rakamları sonrası, emekli ve memur zammı için belirleyici olacak 4 aylık enflasyon verisi netleşti. Buna göre 4 aylık enflasyon verisi 10,84 olurken, bu rakam aynı zamanda SSK ve Bağ-Kur emeklisi zam oranı oldu. Memur zam oranı ise 4 aylık yüzde 11,84 olarak netleşti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow