hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kasım ayı SED ödemeleri 2022 yattı mı, ne zaman yatacak?

    Kasım ayı SED ödemeleri 2022 yattı mı, ne zaman yatacak
    expand

    Sosyal ve Ekonomik Destek Yardımı Kasım ayı ödemelerine yönelik tarih bilgisi merak konusu oldu. SED kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere her bir çocuk için ortalama 1.259 TL destek ödemesi yapılıyor. Peki, Kasım ayı SED ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? İşte bilgiler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İhtiyaç sahibi ailelerin çocukları için her ay düzenli olarak yapılan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımın ödeme tarihi gündemde yer alıyor. Her ay ödeme alan aileler, bu ayki ödemeler için belirlenen tarihi öğrenmek istiyor. SED yardımı alabilmek için başvurular; İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen, dilekçeyle ve e -Devlet üzerinden elektronik ortamda yapılabiliyor.

    KASIM AYI SED YARDIMI NE ZAMAN ÖDENECEK?

    2022 Kasım ayı SED ödemelerine dair açıklama gelmedi. SED kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere her bir çocuk için ortalama 1.259 TL destek ödemesi yapılıyor.

    SED YARDIMI BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

    -Dilekçe

    -T.C. Kimlik Numarası beyanı,

    -Gerektiğinde alınacak sağlık raporu, öğrenci belgesi

    -İş-kur ve meslek kurslarına başvurduğuna dair belgeler istenilir. Meslek başka bilgi ve belgeleri elde edebilmek amacıyla başka araştırmalarda da bulunabilir.

    SED YARDIMI NEDİR?

    Çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede dahi sürdürmekte güçlük çeken ailelerin, kendi kendine yeterli hale gelinceye kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi amacıyla geçici bir süre verilen ekonomik destekler ile ve psiko- sosyal destek sistemidir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow