hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Katar, BAE, Suudi Arabistan... Scholz'dan enerji gezisi

    Katar, BAE, Suudi Arabistan... Scholzdan enerji gezisi
    expand

    Rusya’nın darbeleriyle enerji krizine sürüklenen Almanya, alternatif arayışlarını sürdürüyor. Başbakan Olaf Scholz, Körfez gezisi kapsamında Suudi Arabistan'ı ziyaret ederek Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile bir araya gelecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un bu hafta sonu iki gün sürecek olan Körfez ziyareti kapsamında Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) yanı sıra Suudi Arabistan'ı da ziyaret ederek Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüşeceği duyuruldu.

    Alman Hükümeti Sözcüsü Steffen Hebestreit, düzenlediği basın toplantısında Scholz'un cumartesi günü Riyad'a gideceği ve burada Veliaht Prens ve eğer sağlık durumu elverirse Kral Selman ile görüşeceğini söyledi.

    Scholz'un Körfez ziyaretinin arka planına dair detay vermeyen Hebestreit, enerji gündeminin görüşebileceği bilgisini paylaştı.

    Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, 2018'de Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinin ardından Batı ülkeleri tarafından yoğun tepkiyle karşılaşmıştı.

    Fakat son aylarda Ukrayna'daki askeri harekatı takiben Rusya'yı hedef alan ağır yaptırımlarla beraber başlayan enerji krizi nedeniyle bir dizi Avrupa ülkesi, enerji alternatifleri için Riyad ile tamasları artırmıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaynak: Sputnik Türkiye

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow