hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Katar, Credit Suisse hissesini ikiye katladı

    Katar, Credit Suisse hissesini ikiye katladı
    expand

    ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndaki bir dosyaya göre, Katar Yatırım Otoritesi (QIA) , zor durumdaki Credit Suisse’teki hissesini geçen yılın sonlarında ikiye katladıktan sonra İsviçreli borç verenin en büyük ikinci hissedarı oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Katar’ın devlet servet fonu olan QIA, ilk olarak mali kriz sırasında Credit Suisse’e yatırım yapmaya başladı. Şimdi, Cuma günü yapılan açıklamaya göre, bankanın hisselerinin yüzde 6,8′ine sahip ve Suudi Ulusal Bankası tarafından büyük bir stratejik revizyonu finanse etmek için 4,2 milyar dolarlık sermaye artırımının bir parçası olarak geçen yıl satın alınan yüzde 9,9′luk hissenin ardından ikinci sırada yer alıyor.

    Suudi merkezli aile şirketi Olayan Financing Company’nin sahip olduğu %3,15 ile birleştiğinde, şirketin hisselerinin beşte birinden fazlası artık Orta Doğulu yatırımcılara ait hale geldi.

    Credit Suisse, dördüncü çeyrek ve tam yıllık kazançlarını 9 Şubat’ta açıklayacak ve devam eden yeniden yapılandırmanın bir sonucu olarak dördüncü çeyrek için şimdiden 1,5 milyar İsviçre frangı (1,6 milyar dolar) zarar öngördü . Sarsıntı, yatırım bankasındaki kalıcı düşük performansı ve bir dizi risk ve uyumluluk hatasını ele almak için tasarlanmıştı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow