hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kentsel dönüşüm paketinde kredi taksitleri ne kadar olacak?

    Kentsel dönüşüm paketinde kredi taksitleri ne kadar olacak
    expand
    KAYNAKhurriyet.com.tr

    Kentsel dönüşüm için yeni kredi kararları açıklandı. Konutlarda kentsel dönüşüm için 10 yıl vade, yüzde 0,79 oranıyla faiz ve 1 milyon 250 bin liraya kadar, güçlendirme için yüzde 0,99 faizle 320 bin liraya kadar 120 ay vadeli kredi yürürlüğe giriyor. İş yerleri ise 800 bin liraya kadar kredi, yüzde 1,09 oranında faiz ve 84 aya kadar kredi kullanabilecek. Peki yeni pakete göre taksitler ne kadar olacak? Kuruşu kuruşuna hesaplandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kentsel dönüşüm çalışmalarına ara verilmeden devam ediliyor. Konutlar ve işyerleri için kentsel dönüşüm destek paketleri açıklandı.

    Açıklamaya göre riskli alan, rezerv alan ve yapıların malikleri kredi kullanabilecek. Afet riski altındaki alanlar ile bu alanlar dışındaki riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde, sağlıklı, güvenli yaşama çevrelerinin teşkil edilmesi için devlet destekli kentsel dönüşüm kredileri vatandaşların hizmetine sunuldu.

    Güçlendirme, konut yapım, konut edinme, işyeri yapım, işyeri edinme kredileri belli limitler dahilinde kullanılabilecek.

    Konutlarda güçlendirme kredisi 120 ay vadeyle yüzde 0,99 oranında faizle 320 bin liraya kadar, konut yapım kredisi 120 ay vadeyle yüzde 0,79 oranında faizle 1 milyon 250 bin liraya kadar, konut edinme kredisi 120 ay vadeyle yüzde 0,79 oranında faizle 1 milyon 250 bin liraya kadar, işyeri yapım kredisi 84 ay vadeyle yüzde 1,09 faizle 800 bin liraya kadar, işyeri edinme kredisi 84 ay vadeyle yüzde 1,09 oranında faizle 350 bin liraya kadar kredi kullandırılabilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Krediye müracaatlar yıkımdan itibaren 3 yıl içinde yapılabilecek.

    YÜKLENİCİLERE DE TEŞVİK VAR

    Yüklenici (müteahhit) ve konut üreticileri için Kentsel Dönüşüm kapsamında finansmana erişim kolaylaştırıldı. Buna göre 12 ay ödemesiz, 36 ay ödemeli toplamda 48 ay vadeli KOBİ'lere 100 milyon lira, KOBİ dışına 250 milyon lira Kredi verilecek. Kredi faizi yüzde 9 olacak ve kefalet oranı KOBİ için yüzde 90, KOBİ dışı için yüzde 85 olacak. Teşvik için kefalet limiti 50 milyar lira olarak belirlendi.

    Kentsel dönüşüm paketinde kredi taksitleri ne kadar olacakKentsel dönüşüm paketinde kredi taksitleri ne kadar olacak

    KAYNAK: Hurriyet.com.tr / Burak Taşçı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow