hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kentsel dönüşüme faiz ve kira desteği

    Kentsel dönüşüme faiz ve kira desteği
    expand

    ‘Seferberlik’ kapsamında yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandıracak adımlar atılmaya devam ediyor. Bu kapsamda Resmi Gazete’nin dünkü sayısında 6306 sayılı kanunun bazı maddelerinde düzenlemeye gidildi. Daha önce, bugüne kadar evi dönüşüme giren vatandaş, kira desteği ya da banka kredilerine verilen faiz desteğinden birini seçebiliyordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni düzenleme ile artık her iki destekten birlikte faydalanılacak. Ayrıca gecekondulu vatandaşın da kira ve kredilerde faiz desteği almasının önü açıldı. Yapılan düzenlemelere ilişkin bilgi veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen, “Geçmişte mevzuatta sadece riskli yapı ifadesi kullanılıyordu. Bundan sonra tüm dönüşümlere bu destek sağlanacak.

    Bir de vatandaş kira yardımı ve kullanılan kredilere verilen faiz desteğinden aynı anda faydalanamıyordu. Şimdi biz iki destekten birlikte faydalanmasının önünü açtık. Bununla ilgili yönetmelik çalışmaları devam ediyor” dedi.

    Gürgen, diğer önemli bir adımın da gecekondu sahipleri için atıldığını anlatırken, “Bundan sonra gecekonduda yaşayan vatandaş da kira ve faiz desteğinden faydalanabilecek” diye konuştu.

    Dönüşüm destekleri kapsamında; riskli yapıda 18 ay, riskli alanda 48 ay kira desteği; riskli yapılar yenilenirken tapu harçlarından, noter harçlarından muafiyet sağlanması ve damga vergisi istisnası; kullanılan kredilerde bakanlığın yıllık 400 baz puana kadar desteği; evini kendi dönüştürene yüzde 1 KDV imkanı; ayrıca 400 bin lira dönüşüm kredisi ile 160 bin lira güçlendirme kredisi sağlanıyor. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    (Milliyet) 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow