hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kıdem tazminatı ne kadar oldu? 2023 yeni kıdem tazminatı brütten mi netten mi? Tavan kıdem tazminatı hesaplama!

    Kıdem tazminatı ne kadar oldu 2023 yeni kıdem tazminatı brütten mi netten mi Tavan kıdem tazminatı hesaplama
    expand

    Yeni yıla kısa bir süre kala güncel Kıdem tazminatı ücretleri merak ediliyor. Kıdem tazminatı tavanı da asgari ücrete göre değişmektedir. Peki ama yeni Kıdem tazminatı ne kadar oldu?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kıdem tazminatı 2023 yılında ne kadar olacak? sorusu gündemde... Kıdem tazminatının ne kadar olacağına dair netlik asgari ücretin belli olmasıyla sağlandı. Mevcut asgari ücretle birlikte asgari ücretlinin kıdem tazminatı tavanı 6471 lira oldu. Yeni asgari ücret ile kıdem tazminatı da değişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre asgari ücret 8.500 lira oldu. Zamla birlikte birçok alanda ücretlerde değişiklik meydana geldi. 

    Her tam yıl için 30 günlük brüt ücret tutarında kıdem tazminatı alınıyor. Aylık brüt maaş, ikramiye, prim, yol ve yakacak yardımı gibi tüm ücretleri kapsayan giydirilmiş brüt ücret üzerinden hesaplanıp, çalışılan yıl ile çarpılarak kıdem tazminatı toplamına ulaşılıyor. Her bir yıl için aylık brüt ücret üzerinden tazminat hesaplanıp, çalışana ödeniyor. Kıdem tazminatında sadece binde 7.59’luk damga vergisi kesiliyor.

    KIDEM TAZMİNATI 2023 NE KADAR OLDU?

    Mevcut asgari ücretle birlikte asgari ücretlinin kıdem tazminatı tavanı 10 bin 8 lira oldu. Örnek vermek gerekirse 10 yıldır asgari ücretli olarak aynı işyerinde çalışan kişinin alacağı kıdem tazminatı 100 bin 800 lira oldu. (Not: Kıdem tazminatı olarak hesaplamıştır. İhbar tazminatı ve diğer özlük haklarına ilişkin hesaplar katılmamıştır. Sadece oranın belli olması için kıdem tazminatı baz alınmıştır. Damga vergisi hesaplamaya dahil edilmemiştir.)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow



    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow